Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Meer informatie? 0478 / 44 34 88
Winkelwagen - 0,00
Het EINDE van R-22!

Bij de ondertekening van het Kioto verdrag heeft Europa de 20/20/20 regel geïntroduceerd. Als gevolg hiervan is de verbanning van het koelmiddel R-22 bij wet tegen 2015 vastgelegd. Dit koelmiddel werd vroeger in airconditioning- en process cooling systemen toegepast. Ondanks de energetische efficiëntie heeft dit medium naast een negatief effect op de opwarming van het klimaat (GWP) ook de eigenschap om de ozonlaag aan te tasten.  Daarom moet R-22 vervangen worden door huidige koelmiddelen van het type R410a, R134a … die geen negatief effect hebben op de ozonlaag.

Vanaf 1 januari 2015 zal het in Vlaanderen en Wallonië niet meer toegelaten zijn om uw installatie te herstellen indien er R-22 koelmiddel bijgevuld dient te worden, bijvoorbeeld na onderhoudswerken of na een lekkage, … Bestaande systemen kunnen blijven werken zolang er geen bijvulling vereist is. In Brussel is de wetgever strenger en worden al vanaf 1 januari 2015 alle installaties met R-22 verbannenm.a.w. het bezit van het koelmiddel R-22 is vanaf 01/01/2015 verboden in Brussel!

Het loont dus zeker de moeite om zo snel mogelijk de bestaande R-22 systemen te vervangen om de dagelijkse bedrijfswerking ervan te garanderen. Beschikt u nog over een R-22 installatie? Laat u niet verrassen en voorkom risico’s.

Neem tijdig contact op met Plaetinck voor de beste oplossing op maat voor uw airconditioning installatie.

Comments are closed.

Mobile version: Enabled