Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Meer informatie? 0478 / 44 34 88
Hoe zorg je voor een optimale woningventilatie?

Vroeger gebeurde ventilatie automatisch via kieren en naden aan ramen en deuren. In de huizen van tegenwoordig wordt er net op gelet dat er geen openingen zijn langs waar bijvoorbeeld warmte verloren kan gaan. Bijgevolg moeten we zelf gaan zorgen voor een goede ventilatie. Vuile lucht is namelijk slecht voor je gezondheid en kan ademhalingsproblemen en allergieën veroorzaken.

Bij correct ventileren wordt verse lucht toegevoerd en doorgevoerd doorheen het hele huis. Daarbij wordt de vuile lucht afgevoerd. In de vochtige ruimtes van het huis zoals de badkamer, het toilet en de keuken, moet lucht afgevoerd kunnen worden. Zo krijgt schimmel geen kans. Via de woonkamer, slaapkamer en het bureau kan verse lucht toegevoerd worden. Op deze manier bestaat er een goede wisselwerking.

Voor een goede ventilatie kan je werken met verschillende systemen. Ofwel kies je voor ventilatie op natuurlijke wijze, ofwel op mechanische. Je kan ook gaan combineren: bijvoorbeeld natuurlijke toevoer met een mechanische afvoer en omgekeerd.

Hoeveel lucht moet er nu ververst worden om te zorgen voor een gezonde leefomgeving? Dit is eenvoudig te berekenen met volgende formule: 3,6 x de oppervlakte komt overeen met het aantal kubieke meter verse lucht dat aangevoerd moet worden per uur.

Om goed te zijn hou je best al bij het uittekenen van de plannen van je huis rekening met hoe je wil ventileren. Dan kunnen deze systemen gemakkelijk ingebouwd worden.

Meer weten over ventilatie?

Comments are closed.

Mobile version: Enabled