Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Meer informatie? 0478 / 44 34 88
Project in de kijker: Schoonheidsinstituut ‘Mollitia’

In opdracht van schoonheidsspecialiste Joke Sesselle hebben we de airconditioning-en verwarmingsinstallatie van haar nieuwe instituut geplaatst en geïnstalleerd. Het pand was vroeger een dokterspraktijk maar werd nu omgebouwd naar het schoonheidsinstituut ‘Mollitia’.

Ingebouwde warmtepomp

Deze kamer moet de behandelingsruimte van Joke’s praktijk worden. Dit was de situatie  na de afbraakswerken. We zijn begonnen met de rechterhoek volledig vrij te maken voor de plaatsing van het binnentoestel voor airconditioning  en verwarming of warmtepomp. Aan de rechterkant het geplaatste toestel, dun en subtiel tegen de muur aangebracht.

collage-project-schoonheidsinstituut-mollitia

De binneninstallatie wordt discreet weggewerkt in de muren.

Discreet en efficiënt resultaat

Voor deze installatie heeft de schrijnwerker vervolgens een grote spiegel geplaatst. De afwerking gebeurde in nauw overleg met de schilder en de schrijnwerker van dienst. Zo hebben we een zo discreet en efficiënt mogelijk resultaat met een maximum aan doorstroming van warme of koude lucht. Aan de bovenkant van de spiegel komt de frisse of warme lucht de ruimte binnen, aan de onderkant zuigt de binnenunit de gebruikte lucht uit de ruimte via een onzichtbare opening achter de spiegel.

Buitenshuis wordt de airconditioningsunit of warmtepomp aan de muur bevestigd. Deze installatie koelt of verwarmt de binnen lucht.

 

collage-project-schoonheidsinstituut-mollitia-resultaat

De andere ruimte in het schoonheidstinstituut moet een ontvangstruimte worden. We willen ervoor zorgen dat deze ruimte een atmosfeer kan bieden die past bij de verwachtingen van een schoonheidsinstituut. We hebben vanuit een tweede airconditioning unit kanalen gemaakt die naar de ontvangstruimte loopt. We werken deze buizen weg in een vals plafond zodat ze onzichtbaar zijn. In het vals plafond maken we een gleuf vrij, zodat de koude of warme lucht de ruimte optimaal kan vullen.

Subtiele luchtcirculatie

Op andere plaatsen in de ruimte installeren we ook nog zo’n gleuven om te zorgen dat er in de hele ruimte voldoende inblaas is van lucht.

Een opening voor het wegzuigen van de ruimtelucht verstoppen we dan weer in één van de kasten. Bij het openen van één van de kasten zien we een kleine valse ruimte, waarlangs de lucht wordt weggezogen. Zo zijn er nergens roosters te zien, maar is de lucht toch van optimale kwaliteit.

schoonheidsinstituut, warmtepomp, ontvanstruimte, airconditioning

Tijdens dit project zijn we gegaan voor discretie en kwaliteit. Wilt u meer weten over het installeren van lucht/lucht airconditionings- en verwarmingsinstallaties? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Een warmtepomp in uw zaak

 

Comments are closed.

Mobile version: Enabled