Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Meer informatie? 09 336 30 60

Zonnepanelen en warmtepompboilers

Op zoek naar een ecologische manier om in uw energiebehoefte te voorzien? Met warmtepompboilers met/zonder zonnepanelen en fotovoltaïsche zonnepanelen kan u gebruik maken van de zon om energie op te wekken.
Zonnepanelen zetten het licht van de zon om in elektriciteit, terwijl zonneboilers de straling van de zon gebruiken om uw sanitair water te verwarmen te verwarmen.

Als u zonnepanelen heeft is het tevens een slimme keuze om met airconditioning uw woning of slaapkamers te koelen en/of te verwarmen.

Wie nog in 2019 zonnepanelen aanschaft, behoudt tot 15 jaar het voordeel van de terugdraaiende teller (onder voorbehoud).

Offerte op maat gewenst? Contacteer ons vrijblijvend.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen kan u op een ecologische manier uw elektriciteitsfactuur drastisch doen dalen. Zonnepanelen zijn kleine energiecentrales. Ze zetten zonlicht meteen om in een gelijkstroom, waarna deze via een omvormer omgezet wordt in de nuttige elektriciteit die uit het stopcontact komt. En dit alles zonder enige CO2-uitstoot. Met de huidige elektriciteitsprijzen is uw investering bovendien meestal op minder dan 10 jaar terug verdiend.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp die gebruik maakt van de omgevingslucht om jouw sanitair water op te warmen. De warmtepompboiler onttrekt de warmte uit de lucht en geeft deze af aan het water.
Het rendement van een warmtepompboiler ligt met een COP van 3 en meer zeer hoog. Dit wil zeggen dat voor elke kW aan elektriciteit die er in gaat, er drie kW aan warmte-energie uit komt. Ze verbruiken dus tot 3 keer minder dan de traditionele elektrische boiler.
De warmtepompboiler is hiermee een zeer zuinig alternatief op de elektrische boiler

Ook kan je de combinatie thermische zonnepanelen en warmtepompboiler plaatsen. Deze zorgt er voor dat de zonneboiler nagenoeg geen gebruikskosten heeft wanneer er voldoende zon is. De elektriciteit van de zonnepanelen kan gebruikt worden om de warmtepompboiler te doen werken.

Wil ook jij energie besparen en tegelijk voor minder CO2-uitstoot zorgen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.

Mobile version: Enabled